City Printing Project: Haarlem

City Printing Project: Haarlem

CityPrintingProject Haarlem is van start!

Het City Printing Project: Haarlem omvat het 3D-Printen van de Maquette van Haarlem. Hoewel het 3D-Printen van een maquette al vrij inovatief is, bevat het project onderdelen die het zelfs nog extra bijzonder maken. Deze maquette is de eerste maquette ter wereld die door crowdsourcing gemaakt zal worden! Het digitale 3D-model van de maquette is gecreëerd met open data van het Kadaster en in een legpuzzel van maar liefst meer dan 550 stukjes gehakt die precies groot genoeg zijn om te printen op de meeste 3D-printers. Iedereen die de beschikking heeft over een 3D-Printer kan meedoen aan dit gezamenlijke 3D-Print project!

Het idee is van de stadsbouwmeester Max van Aerschot die naast het printen voor ook in een volgende fase projectiemogelijkheden ziet op de maquette zelf voor verdere ontwikkelingen van de stad.

Claim je eigen 'kavel' uit een van de meer dan 550 puzzelstukken van de maquette en download de .STL-file. Print vervolgens de 'kavel' uit in wit PLA filament (wat je gratis op kan halen bij 3DMakersMagic) op je 3D-Printer. Schrijf het 'kavel-nummer' onderop de 'kavel'. Stuur vervolgens via je de post je 'kavel' op naar 3DMakersMagic. Wij controleren of de kavel de juiste kwaliteit heeft en bruikbaar is voor de maquette. Alle deelnemers krijgen daarnaast natuurlijk ook een eervolle vermelding bij de tentoonstelling van de maquette!

Ga direct naar de website